Kyro: etencross.wordpress.com

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

...what´s wrong with Me? Perhaps LOVE is still alive...

Čo je život? Je zvláštne prebúdzať sa do nové dňa. Večer zaspávať s očakávaním čo sa stane zajtra... Nechápem túto spleť udalosti, príležitostí, náhod a zážitkov. Niekedy je človek hore, niekedy prichádza pád, no vždy tesne pred zemou sa zobudí... Je všetko len sen? Skutočne žijem až keď zaspím, vtedy keď sa plní všetko po čom túžim, alebo je to len zadosťučinenie reality...?
What´s wrong with me...? Toto nie som Ja, všetko je iné, zmenil som sa Ja a tým celý svet... Vo chvíli keď som si myslel, že už ma nemôže nič prekvapiť ma niečo „vyššie“ opäť prekvapilo... Prestal som veriť v päť obyčajných písmen, písmen symbolizujúcich to čo nikto nevieme definovať... prestal som veriť v lásku.  Toto som tvrdil v mojich slovách - vyslovených niekoľko týždňov dozadu, v myšlienkach – čo sa mi predierali mysľou, v písmenách – ktoré som napísal v starých článkoch...
 
Raz mi jeden veľmi dobrý kamarát povedal, že podľa neho som ešte nikdy neľúbil... 
 
Bullshit! 
 
...veď mám za sebou dvojročný a ročný vzťah, a tak musím vedieť ľúbiť...
 
My apologize!
 
...mal pravdu.
 
Mal pravdu a ja som neľúbil. A teraz to viem. Bola to len hra „na lásku“.  Teenagerské vodenie sa za ruky, prvé bozky a zvykanie si, že do môjho života bude patriť raz niekto ďalší...
 
Teraz to viem a snažím sa stým zmieriť.  Spraviť si poriadok vo vlastnej hlave, vo vlastnom srdci. Žil som tri roky s tým, že ľúbim, počas toho som sa dvakrát sklamal a následne celkovo na lásku zanevrel... Mal som vo veciach jasno. Láska je bullshit – nech žije sebaklam!
 
Až v jeden okamih... pár dní dozadu...  Stalo sa niečo čo ma vydesilo... Zamiloval som sa.
Nezaľúbil – zamiloval...
- nie povrchne ale úplne nadoraz...
- nie časom, ale na prvý pohľad...
- nie očami, ale srdcom...
- nie dotykom, ale dušou...
 
Nekompromisne. Rýchlo. Vrúcne. Bezbranne. Zúfalo...
 
Na jazyku nie sú slová, ktorými by sa to dalo opísať. Na klávesnici nie sú písmená, ktorými by sa to dalo napísať... Nie je vietor, do ktorého by sa to dalo zakričať... Nie sú uši, ktoré by to počuli...  Každý kto na mňa pozrie to vidí, no nikto to nepochopí.  Každý kto sa so mnou zhovára to cíti, no nikto to necíti tak ako Ja...
 
Bojím sa. Bojím sa sám seba. Bojím sa svojho srdca. Nikdy som necítil to čo teraz. Všetko doposiaľ zažité je zrazu bezvýznamné... Prázdne riadky na papieri z mŕtveho dreva.  Je krásne byť zamilovaný, je  nebezpečné byť zamilovaný, je riskantné byť zamilovaný, je bezbranné byť zamilovaný...  Je, bolo a bude.
 
A je to vonku.
 
...no očakávaná úľava neprišla, ohňostroj sa nekonal, slnko mesiac nevystriedalo.
 
A tak tu sedím s notebookom na kolenách, slúchadlami v ušiach, s cigaretou medzi prstami, s nevykričaným pocitom v hrudi...  Neviem ako ďalej, netuším čo mám robiť... Viem len, že na útek nevedno kam je už neskoro...
Viem, že opäť sa teším na každý nový deň...
 
...je už len jedna cesta.
 
LOVE is still alive...

Úvahy | stály odkaz

Komentáre

  1. Tutok
    Ono, clovek si asi nepomoze. Ked to pride, je to tu. Ked to odmieta, odmieta kus seba a zranuje sa. A ked sa to skonci zle, boli to, ale aspon je tu ten pocit, ze bolo do toho vlozene vsetko.

    Nic viac, nic menej. Laska. A ako niekedy hovorim, laska je kurva. Tak strasne casto. Ale nakoniec, stoji za to. Tak si to uzi a nech to klapne.
    publikované: 18.12.2006 11:10:26 | autor: stranger (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. :)))
    tak uzasne sa cita pootvorenie tvojho vnutra, je tam tolko citu
    publikované: 18.12.2006 13:57:06 | autor: lulla (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. ad stranger
    ...Ahoi...
    dakujem :) Dakujem za vsetko.. za dnesny pokec, za povzbudive slova, proste jedno velke DIK.
    publikované: 20.12.2006 02:58:58 | autor: Kyro (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. :)
    nádherné...keď čítam o tom, ako je muž zamilovaný do ženy, je to ach, veľmi pekné...a k tomu tá bolesť, odopieranie, strach....očakávanie nového dňa plného prekvapení, túžba vidieť ju, počuť, cítiť...mmmm, si šťastný človek, neboj sa prekážok, tie vždy boli, držím Vám palce a teším sa:)keď si zaľúbený, píšeš veľmi pekne, ďakujem za možnosť prečítať si to;)
    publikované: 20.12.2006 09:01:42 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  5. Kyro, dík, že si dal nazrieť do láskou zjatrenej duše muža...
    nech ženy vidia, že aj my chlapi sme v jadre citlivé a niekedy i bezbranné bytosti...
    dúfam, že si tvoje slová prečíta(l) aj Ross.
    publikované: 20.12.2006 10:57:00 | autor: hogofogo (e-mail, web, autorizovaný)
  6. ňami :)
    nebudem ti pisat komentar ku kazdemu clanku, ktory si napisal, ale ... citali sa strasne dobre a citali sa jeden za druhym a necelu hodku... hovori to za vsetko, nie? pomyselny klobuk dolu a realny palec do paste a drziiim! :)
    publikované: 21.12.2006 02:03:42 | autor: delmo (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. cita
    sa to nadherne, vzdy som si myslela, ze takto lasku dokaze precitit len zena, ze muz takto lasku neberie a hla...tak dobre mi je pri tychto riadkch, zaroven vsak smutno...skoda, ze necitim nieco podobne i ja...
    publikované: 27.08.2007 21:03:12 | autor: hanka (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014